ГоловнаПолітика

Фіскальна служба перевірить інформацію про офшори Порошенка

Насиров доручив підлеглим вивчити інформацію, оприлюднену в пресі

Фіскальна служба перевірить інформацію про офшори Порошенка
Фото: politica-ua.com

Державна фіскальна служба вирішила перевірити інформацію про офшори президента Петра Порошенка в рамках своєї компетенції.

Про це повідомив на прес-конференції у вівторок голова ДФС Роман Насіров.

"Учора я доручив департаменту по роботі з фізособами провести перевірку інформації, оприлюдненої в пресі", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що Державна фіскальна служба працює з платниками податків в Україні, а не в офшорних зонах.

Нагадаємо, Порошенко опинився у центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію для переведення кондитерського бізнесу в юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - те, що він не вказав у декларації володіння акціями компанії Prime Asset Partners на 1000 доларів, що він досі не завершив передачу "Рошен" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Однак юристи Порошенка заявили, що журналісти оперували неповною інформацією, оскільки Prime Asset Partners було помилково створено з ненульовою номінальною вартістю акцій. Наступного дня після реєстрації помилку виправили, акції перевипустили на акції без номінальної вартості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram