ГоловнаПолітика

Transparency International закликала заборонити офшори

Пов'язане з "панамськими документами" розслідування розкриває темну сторону глобальної фінансової системи

Transparency International закликала заборонити офшори

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International у зв'язку з публікацією так званих "панамських документів" закликала міжнародну спільноту прийняти закони, що забороняють офшорні організації.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Пов'язане з "панамськими документами" розслідування розкриває темну сторону глобальної фінансової системи, в якій банки, юристи і професійні фінансисти дозволяють корупційникам заховати в таємних компаніях неправедно нажиті капітали", - йдеться в повідомленні на сайті організації.

На думку Transparency International, лідери держав повинні зібратися разом і заборонити компанії, які підтримують масштабну корупцію та допомагають корупційникам безперешкодно користуватися багатствами, які ті нажили нечесно.

Організація також закликала країни, які входять у "велику двадцятку", гарантувати відкритість реєстрів власності і застосовувати санкції до держав, які цього не роблять. У Transparency International виступають за відкритість реєстрів бенефіціарів усіх компаній, оскільки це ускладнить приховування коштів в офшорних фірмах.

Нагадаємо, 3 квітня німецька газета Süddeutsche Zeitung заявила, що близько року тому анонімне джерело надіслало в редакцію зашифровані внутрішні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, яка торгує офшорними фірмами. Такі компанії-"пустушки" призначені для приховування бізнес-угод.

Матеріали, отримані в результаті витоку, викривають таємні офшорні компанії, які світові диктатори, бізнес-магнати і злочинці використовують для приховування статків, ухилення від податків і шахрайських операцій.

Злив отримав назву "Панамські документи". Вони містять інформацію про колишнього прем'єра України Павла Лазаренка, президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, власника KyivPost Мохаммада Захура та велику кількість інших осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram