ГоловнаПолітика

У Білому домі пообіцяли підтримувати антикорупційні реформи в Україні

У порівнянні з попередником Порошенко досягнув певного прогресу в боротьбі з корупцією

У Білому домі пообіцяли підтримувати антикорупційні реформи в Україні
Фото: EPA/UPG

США продовжать підтримувати українську владу сумлінно реалізовувати антикорупційні реформи.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив прес-секретар Білого Дому Джош Ернест, повідомляє УНІАН.

"Президент Порошенко разом з іншими членами уряду продемонстрував прихильність до впровадження цілої низки антикорупційних реформ в Україні. І весь час Сполучені Штати продовжують підтримувати президента Порошенка й інших високопоставлених посадових осіб в українському уряді йти шляхом впровадження цих антикорупційних реформ", - підкреслив Ернест.

У зв'язку з цим прес-секретар Білого Дому заявив, що в Україні потрібно здійснити ще багато роботи.

Він додав, що в порівнянні з попередником Порошенко на посаді президента нині в Україні досягнув певного важливого прогресу в боротьбі з корупцією.

"І також чітко зрозуміло, що успішна реалізація цих антикорупційних реформ матиме вирішальне значення для довгострокового добробуту народу України, і в міру того, як Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну, пропонуючи певну допомогу в сфері безпеки, але також в значенні надання економічної допомоги ... Ми також продовжуємо заохочувати їх сумлінно реалізувати ті реформи, щоб забезпечити довгостроковий успіх нашого партнера", - зауважив Ернест.

Нагадаємо, 1 квітня авторитетна американська газета The New York Times розкритикувала внутрішню політику президента України Петра Порошенка, звинувативши його в тому,  що він потурає корупції.

2 квітня на брифінгу під час Ядерного саміту у Вашингтоні Президент Петро Порошенко назвав критику в редакційній статті New York Times частиною гібридної війни.

3 квітня Петро Порошенко заявив, що його слова щодо критики України в редакційній статті New York Times були невірно інтерпретовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram