ГоловнаПолітика

В АП анонсували новини в питанні Савченко найближчим часом

Незаконний вирок російського суду набирає чинність 5 квітня

В АП анонсували новини в питанні Савченко найближчим часом
Фото: EPA/UPG

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що протягом декількох годин мають надійти важливі новини про переговорний процес зі звільнення полоненої Росією української льотчиці і народного депутата Надії Савченко.

Про це він повідомив у прямому ефірі програми ТСН.Тиждень.

"У найближчі години будуть важливі новини, тому що, як і обіцяв, президент продовжує наполегливо працювати з тим, щоб забезпечити її якнайшвидше повернення додому. При чому, вона повинна повернутися здоровою і, звичайно, це повинно бути зроблено протягом найближчих днів. Тому що 5 квітня набуває чинності незаконний вирок. І тому, як і в Вашингтоні (Порошенко цього тижня відвідав США - ред.), буквально зараз, навіть у цю мить, президент активно працює над тим, щоб забезпечити її повернення. Я думаю, найближчими буквально годинами буде нова інформація з приводу Надії Савченко", - сказав Єлісєєв.

Заступник глави Адміністрації президента також зазначив, що президент у своїх контактах привертає увагу до інших українців, яких незаконно утримують на території Російської Федерації.

"Тому що для нас доля кожної людини надзвичайно важлива. Але Надія - це символ. І тому для нас дуже принципово і важливо... До речі, була зустріч у Вашингтоні з тим же генеральним секретарем ООН, який абсолютно підтримав наші підходи і він готовий приєднатися до звільнення Надії Савченко", - додав Єлісєєв.

Нагадаємо, наприкінці березня офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила журналістів, що західні країни не праві, коли вимагають від Росії відпустити засуджену до 22 років українську громадянку Надію Савченко, виходячи з умов Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram