ГоловнаПолітика

Співробітники Харківської ОДА підвищать кваліфікацію в Берліні

Першими перепідготовку пройдуть фахівці, що відповідають за комунікацію з громадськістю, економічний розвиток і дерегуляцію.

Співробітники Харківської ОДА підвищать кваліфікацію в Берліні
Игорь Райнин
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

Європейська Академія Берліна проводить семінари для харківських держслужбовців. Про це домовилися голова обласної адміністрації Ігор Райнін і директор ЄАБ Екарт Штратеншульте.

Під час зустрічі з керівником Харківської області Директор Європейської Академії Берліна підтвердив можливість проходження співробітниками ХОДА 5-тижневого курсу навчання на базі Академії. Він зазначив, що установа є недержавною, громадською організацією, яка проводить освітні заходи, що стосуються європейської інтеграції, в тому числі налагодження діалогу між Сходом і Заходом. Протягом багатьох років Академія є партнером Міністерства закордонних справ ФРН.

«Основна тема наших семінарів - аспекти доброго врядування, а основна ідея - обмін досвідом і практика. Всі витрати беруть на себе наша Академія і Уряд Німеччини», - пояснив Екарт Штратеншульте.

Голова ХОДА зазначив, що постійне підвищення якості роботи держслужбовців є пріоритетом для нього як керівника.

«Я вкрай зацікавлений у постійному підвищенні якості їх роботи за європейськими принципами і стандартами», - підкреслив Райнін.

Він повідомив, що в першу чергу підготовку за програмою Європейської Академії Берліна пройдуть фахівці, що відповідають за комунікацію з громадськістю, економічний розвиток регіону і дерегуляцію, а також ті, хто спеціалізується на боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, керівництво Харківської області спільно з Посольством США в Україні буде реалізовувати в області проект із боротьби з корупцією. Відповідний Меморандум був підписаний в березні 2016 року. Підготовка та підвищення кваліфікації кадрів, відповідальних за боротьбу з корупцією в регіоні, є важливим аспектом реалізації цієї програми.

Відзначимо також, що на цьому тижні Харків відвідав міністр внутрішніх справ Фінляндії Петтері Орпо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram