ГоловнаПолітика

Хлопця, який порвав портрет Порошенка у Вінницькій ОДА, посадили на 4 роки 6 місяців

Юрієві Хорту інкримінували хуліганство.

Хлопця, який порвав портрет Порошенка у Вінницькій ОДА, посадили на 4 роки 6 місяців

Вінницький міський суд у п'ятницю визнав одного із тих, хто захопив Вінницьку обладміністрацію у грудні 2014 року, Юрія Павленка (відомого також як Юрій Хорт) винуватим у хуліганстві із застосуванням зброї і засудив до 4 років 6 місяців в'язниці.

Про це LB.ua повідомив один із присутніх на процесі.

Спочатку Павленкові інкримінували ч. 1 ст. 294 КК (організація масових протестів), за якою йому загрожує до 8 років позбавлення волі, проте пізніше звинувачення перекваліфікували за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 28 (груповий злочин за попередньою змовою).

Нагадаємо, в грудні 2014 року кілька сотень учасників мітингу з димовими шашками прорвалися в приміщення Вінницької обласної адміністрації перед початком сесії облради, на якій депутати повинні були розглядати питання про відставку діючого голови облради Сергія Світка. Як стверджували активісти, Світко на цю посаду був делегований Майданом, а його хотіли зняти нібито представники Партії регіонів.

Унаслідок заворушень постраждали 13 осіб, із них 8 силовиків.

Колишній голова вінницького осередку Соціал-Національної асамблеї Юрій Павленко (1989 р.н.) під час заворушень порвав і потоптався по портрету Президента Петра Порошенка.

Був затриманий і утримувався в СІЗО. Прокуратура Вінницької області заперечувала зв'язок затримання Павленка з наругою над портретом Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram