ГоловнаПолітика

Суд повернув Лавриновичу закордонний паспорт

Міністру юстиції за Януковича пом'якшили запобіжний захід.

Суд повернув Лавриновичу закордонний паспорт
Александр Лавринович
Фото: Макс Левин

Суд пом'якшив запобіжний захід для колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, повернувши йому закордонний паспорт.

"Мені кілька місяців тому віддали паспорти. І в принципі, якщо я хочу кудись їхати, ніхто не заперечує", - сказав Лавринович в коментарі УНН.

Нагадаємо, 30 липня Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати Лавриновича і призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень. Також суд зобов'язав Лавриновича здати закордонний паспорт, не виїжджати з Києва і прибувати до слідчого на першу вимогу. Незабаром Лавринович сплатив заставу. Цю запобіжний захід суди кілька разів продовжували.

Лавринович підозрюється у розтраті 8,5 млн гривень держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді у Європейському суді з прав людини справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Йдеться про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden у травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми коштували 8,5 млн грн, але висновки Skadden не були використані, оскільки на момент їх отримання Україною суд вже ухвалив рішення за позовом Тимошенко.

Справу Лавриновича до суду наразі не передавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram