ГоловнаПолітика

Колишній командир харківського "Беркута" пішов під суд

Владиславу Лукашу пригадали події на Банковій і звірства 18 лютого.

Колишній командир харківського "Беркута" пішов під суд
Владислав Лукаш
Фото: http://antikor.com.ua/

Генеральна прокуратура передала в Печерський районний суд Києва обвинувальний акт проти колишнього командира харківського "Беркута" Владислава Лукаша.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Лукашу інкримінують два епізоди - події 1 грудня 2013 року на вул. Банковій в Києві і 18 лютого 2014 року на прилеглих до Майдану вулицях.

Зазначають, що на Банковій побили 25 демонстрантів, а 19 журналістам перешкоджали в їхній діяльності і застосовували до них насильство.

Також в епізоді на Банковій Лукашу інкримінують "неналежне виконання своїх службових обов'язків, у результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби". Тоді, нагадаємо, оточення тримали солдати внутрішніх військ, і лише через деякий час з-за їхніх спин вискочили "беркутівці".

Коли йдеться про події 18 лютого - Лукаша звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень. Він допустив надмірне застосування фізичної сили, спецзасобів і боєприпасів, що спричинило загибель трьох осіб, тяжкі тілесні ушкодження 12 мітингувальників, середньої тяжкості тілесні ушкодження 31 людини і легкі тілесні ушкодження 61.

Нагадаємо, Лукаша після скинення Віктора Януковича не звільнили з органів внутрішніх справ, він навіть став заступником начальника Сумського міськвідділу міліції. Його затримали у квітні 2015 року та помістили в СІЗО, з якого він вийшов під домашній арешт у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram