ГоловнаПолітика

Суд скасував розшук Іванющенка

Рішення ухвалив Дніпровський районний суд Києва.

Суд скасував розшук Іванющенка
Фото: Макс Левин

Дніпровський районний суд Києва в п'ятницю, 1 квітня, скасував розшук колишнього депутата Верховної Ради Юрія Іванющенка.

Про це заявив нардеп від БПП Сергій Лещенко у фейсбуці.

За його словами, близько місяця тому адвокати Іванющенка клопотали в Печерському райсуді про зняття його з розшуку та скасування постанови про затримання.

"Після чого адвокати незаконно заявили відвід усьому складу Печерського суду, і апеляційний суд визначив, що справа буде слухатися в Дніпровському суді Києва. І наступного дня після перенесення до Дніпровського суду це справа зовсім "випадково" потрапила до одіозного судді Чауса, який призначив розгляд скарги на той самий день. Як виявилося - недарма. Чаус скасував розшук Іванющенка", - написав Лещенко.

Іванющенко був у розшуку від початку 2015 року за рішенням Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва вирішив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарський франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

За даними видання "Наші гроші", органи правосуддя розслідують ще кілька кримінальних справ, пов'язаних з Іванющенком, але ні в одному з них він не є основним фігурантом. Його підозрюють у розтраті майна, незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, одержанні неправомірної вигоди посадовою особою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram