ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з Обамою у Вашингтоні

Президент України також провів переговори з Байденом, Керрі і Прітцкер.

Президент Петро Порошенко в рамках свого візиту у США зустрівся з американським президентом Бараком Обамою.

Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Як повідомляє прес-служба українського президента, голови держав обговорили ситуацію на Донбасі й у Криму та скоординували зусилля для імплементації Росією Мінських домовленостей. Президенти також обговорили питання розвитку стратегічного партнерства між Україною і США.

Окремо порушували питання формування коаліції та нового уряду України, які були б орієнтовані на реформи.

Обама заявив про готовність США надати третій транш кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів по завершенні процесу формування Кабміну.

Також Порошенко окремо зустрічався з віце-президентом Джо Байденом, держсекретарем Джоном Керрі і міністром торгівлі Пенні Прітцкер.

Фото: president.gov.ua

Байден, зокрема, повідомив про рішення США виділити додатково 335 млн доларів США на реформування сектору безпеки України. Також на цій зустрічі порушували питання бойових дій на Донбасі, звільнення Надії Савченко, призначення нового генерального прокурора, внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Байден, як і Обама, наголосив, що тільки формування нового уряду, орієнтованого на реформи, і співпрацю з МВФ, відкриють можливості для виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів США, а також допомоги міжнародних фінансових інститутів.

З Пенні Прітцкер обговорювали питання інвестицій і кредитних ресурсів для України. Міністр торгівлі США повідомила про сприяння в активізації діяльності Експортно-імпортного банку США та Корпорації приватних зарубіжних інвестицій США (OPIC) в Україні.

Фото: president.gov.ua

Вона також підтримала ініціативу Порошенка зі створенням Національної інвестиційної ради та залучення до його роботи провідних американських компаній.

Нагадаємо, що напередодні президент України виступив з промовою на форумі "Боротьба України за свободу" в Капітолії (Вашингтон).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram