ГоловнаЕкономікаБізнес

Конкурс на голову "Укрзалізниці" не можна перетворювати в міжсобойчик, - Завгородній

Екс-голова підприємства буде захищати свій план розвитку залізниці.

Конкурс на голову "Укрзалізниці" не можна перетворювати в міжсобойчик, - Завгородній
Александр Завгородний
Фото: uz.gov.ua

Екс-голова «Укрзалізниці» Олександр Завгородній, виконувач обов'язків керівника підприємства з липня 2015 року, заявив, що конкурс з вибору голови правління ПАТ «Укрзалізниця» має проходити відкрито і прозоро. За його словами, необхідно, щоб були зрозумілі критерії, за якими йде відбір кандидатів.

«Я ніколи не приховував, що планую брати участь у конкурсі на посаду голови «Укрзалізниці». Я готовий представити свій план розвитку залізниці та його захищати. Мене підтримали в профільному комітеті парламенту. Ймовірно, це когось не влаштовувало. Але я не хочу це коментувати. На жаль, в ЗМІ проти мене вже почалася кампанія, поширились нічим не підкріплені припущення, які підносяться як факти. Очевидно, є бажання заблокувати мою участь в конкурсі, щоб або його зірвати, або влаштувати міжсобойчик, провести на посаду потрібних людей, скориставшись відсутністю конкуренції. Мене і мою команду намагаються дискредитувати, але наші досягнення свідчать самі за себе, і оскаржити їх неможливо», - прокоментував Завгородній.

За словами екс-голови УЗД, за час його керівництва підприємством було стабілізовано технічний стан «Укрзалізниці», відновлена платоспроможність компанії, персонал переведений на п'ятиденний режим роботи. «Йде реформа, налагоджена системна боротьба з корупцією, проведена колосальна робота із залучення інвестицій, і цей список можна продовжувати ще довго», - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram