ГоловнаПолітика

Рада Європи визнала суд над Савченко незаконним

Комітет міністрів РЄ закликав Росію відпустити льотчицю

Рада Європи визнала суд над Савченко незаконним
Фото: EPA/UPG

Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення про незаконність судового процесу над українською льотчицею Надією Савченко.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства закордонних справ.

"МЗС України вітає рішення Комітету міністрів РЄ про незаконний судовий процес над Савченко, затверджене 30 березня. Розглядаємо його як важливий жест солідарності цієї міжнародної організації та її держав-членів з українським народом і потужний сигнал на підтримку українських політв'язнів загалом", - ідеться в заяві.

Відзначають також, що незаконне утримання Савченко і вирок, що його винесено в її справі 22 березня, викликали обґрунтоване занепокоєння Комітету міністрів, оскільки вони суперечать фундаментальним принципам Ради Європи - верховенству права, захисту прав людини і демократії.

Крім того, РЄ висловила стурбованість станом здоров'я льотчиці через її тривале протестне голодування і закликала російську владу надати лікарям, яким вона довіряє, а також її рідним і близьким доступ до неї.

Комітет укотре закликав російську сторону негайно і без всяких умов звільнити Савченко, згідно з пакетом заходів про виконання мінських домовленостей.

Нагадаємо, під час зустрічі з єврокомісаром з прав людини Нільсом Муйжніексом, Петро Порошенко попросив посприяти зі звільненням українських політв'язнів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram