ГоловнаЕкономікаБізнес

Новинський, Жеваго і Тігіпко вилетіли з топ-10 найбагатших українців

Їх змінили Вадатурський, Веревський і Черновецький

Новинський, Жеваго і Тігіпко вилетіли з топ-10 найбагатших українців
Фото: Александр Ратушняк

Мільйонери Вадим Новинський, Костянтин Жеваго і Сергій Тігіпко вилетіли з топ-10 найбагатших українців, згідно з рейтингом, який складає журнал Forbes. Замість них до когорти лідерів увійшли Олексій Вадатурський, Андрій Веревський і Леонід Черновецький.

Перші п'ять місць рейтингу були відомі з 1 березня, коли американський Forbes презентував свій список мільярдерів. До нього увійшли власник СКМ Рінат Ахметов ($2,3 млрд), співвласники Приватбанку Ігор Коломойський ($1,3 млрд) і Геннадій Боголюбов ($1,3 млрд), власник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук ($1,2 млрд) і власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк ($1 млрд).

Шостим у рейтингу українських багатіїв 2016 року став президент України, власник корпорації "Рошен" Петро Порошенко. Його статок оцінюється у $858 млн. За останній рік він зріс на $100 млн, це дозволило президенту піднятися на два пункти.

Сьомим став власник "Нібулона" Олексій Вадатурський, чий капітал за рік зріс на 50% і зараз оцінюється у $840 млн. Рік тому він був 14-м.

Харківський бізнесмен Олександр Ярославський опустився з сьомого на восьмий рядок рейтингу зі статком $721 млн.

Дев'ятим став власник "Кернел" Андрій Веревський, його капітал - $694 млн. У торішньому рейтингу він був 11-м.

На десяте місце з 12-го піднявся колишній мер Києва Леонід Черновецький, нині будує політичну кар'єру в Грузії. Його активи оцінили у $680 млн.

Цього року в рейтинг вперше потрапили Віталій Хомутиннік (Uniline Finance Ltd), Сергій Кролевець (засновник "Ерідон"), Рафаель Гороян ("Прометей"), Дмитро Кравченко (LNZ Group), Андрій Губський ("Оптіма-Фарм"), Олександр Дитятковський і Олександр Суходольський ("БаДМ"), Валерій Кондрук ("Фармпланета"), Владислав Чечоткін (Rozetka.ua).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram