ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про звільнення в запас і терміни призовів у 2016 році

Черговий призов розпочнеться 5 травня

Порошенко підписав указ про звільнення в запас і терміни призовів у 2016 році

Президент Петро Порошенко підписав указ № 122/2016 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2016 році".

Про це інформує прес-служба голови держави.

Відповідно до указу, зі Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України про військові формування, Державної спеціальної служби транспорту в запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліста або магістра і вислужили встановлені строки строкової військової служби. Звільнення в запас відбудеться в квітні, червні та в листопаді 2016 року.

Указом також передбачено звільнення в запас у жовтні - грудні 2016 року інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби.

Указом визначено терміни проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: 5 травня - 30 червня і жовтень - листопад 2016 року.

Указ набуває чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набуває чинності з 5 квітня 2016 року, та пункту 2 статті 3, який набуває чинності з 1 вересня 2016 року.

Як повідомляли, Державна прикордонна служба України в 2016 році відновлює призов на строкову службу, який було скасовано ще в 2008 році.

Нагадаємо, раніше голова держави заявляв, що вік призовників буде підвищено з 18 до 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram