ГоловнаПолітика

Шокін призначив наступника Сакварелідзе на чолі прокуратури Одеської області

Сакварелідзе назвав Стоянова людиною Коломойського.

Шокін призначив наступника Сакварелідзе на чолі прокуратури Одеської області
Николай Стоянов

Генеральний прокурор Віктор Шокін своїм наказом від 29 березня призначив Миколу Стоянова прокурором Одеської області.

"Наказом генерального прокурора України від 29 березня 2016 року на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду державний радник юстиції 3 класу Стоянов Микола Степанович відновлений на посаді прокурора Одеської області", - повідомляють на сайті ГПУ.

Давид Сакварелідзе, звільнений Шокіним із посади прокурора Одеської області 29 березня, 30 березня в коментарі "5 каналу" заявив, що Стоянов - людина Ігоря Коломойського.

Стоянов працював прокурором Одеської області з травня по липень 2014 року, раніше працював на різних посадах в органах прокуратури Одеської області, був прокурором Миколаївської області в 2003-2004 роках.

У грудні 2014 року Одеський окружний адмінсуд ухвалив, що наказ генпрокурора Олега Махніцького від 2 липня про звільнення з посади прокурора Одеської області Миколи Стоянова є незаконним і підлягає скасуванню.

29 березня Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора за власним бажанням. Однак указ про звільнення повинен видати Президент Петро Порошенко, до того часу Шокін залишається генеральним прокурором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram