ГоловнаПолітика

Україна запровадила санкції через засудження Савченко і Сенцова

У список потрапили 84 людини, але Путіна в ньому немає.

Президент Петро Порошенко своїм указом зробив чинним рішення РНБО, яким затверджено санкції проти осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

У списку 84 людини, в тому числі голова Слідкому РФ Олександр Бастрикін, директор ФСБ Олександр Бортніков, керівник Головного слідчого управління СК РФ Олександр Щукін, заступник генпрокурора РФ Віктор Гринь, "прокурор Криму" Наталія Поклонська, судді, слідчі, прокурори. Російського президента Володимира Путіна в списку немає.

Санкції полягають у забороні на в'їзд в Україну, блокуванні активів, забороні на виведення капіталу з України, в зупинці фінансових операцій.

Нагадаємо, після того, як Росія засудила українку Надію Савченко до 22 років в'язниці за сфабрикованим звинуваченням, Президент Петро Порошенко анонсував введення санкцій проти причетних до її переслідування. Україна попросила Захід вчинити так само.

Олега Сенцова засудили в Росії до 20 років в'язниці, Олександр Кольченко отримав 10 років. Українців із Криму звинуватили в тероризмі за сфабрикованою справою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram