ГоловнаПолітика

Ізраїль увів повну економічну блокаду Криму

Україні надається допомога в медичній сфері, підготовці військових лікарів і психологів для реабілітації учасників АТО

Ізраїль увів повну економічну блокаду Криму

Влада  Ізраїлю не рекомендує вести бізнес в окупованому Криму, що, по суті, є повною блокадою з погляду ізраїльського бізнесу.

Про це заявив під час прес-конференції в Києві у вівторок експерт з українсько-ізраїльських відносин, ізраїльський редактор газети Forum Daily (США) Шимон Бріман, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"По суті, хоч Ізраїль і не говорить це вголос, але є повна блокада з погляду ізраїльського бізнесу цього півострова: нема ніяких інвестицій, технологій і т. ін.", - сказав Шимон Бріман. Крім того, найбільші ізраїльські страхові компанії перестали страхувати угоди на півострові.

Експерт нагадав, що Ізраїль офіційно не визнав анексію Криму, закрив почесне консульство в Криму, як тільки їх консул підтримав окупацію. А замість нього одразу ж відкрив почесне консульство у Львові.

"Це був такий собі своєрідний сигнал Москві", - додав Ш. Бріман.

Тоді як Україні надається всіляка допомога. Так, існують програми медичної допомоги, підготовки військових лікарів і психологів для реабілітації учасників АТО.

Також запущена велика програма з впровадження ізраїльських технологій меліорації і зрошення в південних областях України (Херсонська, Миколаївська та Запорізька області) - в результаті 35 тис. українських фермерських господарств отримають, за підтримки канадського уряду, доступ до передових ізраїльських технологій.

Нагадаємо, в січні 2016 "парламент" Криму визнав геноцидом блокаду півострова. Окупаційна "державна рада республіки Крим" прийняла заяву "Про припинення злочину геноциду щодо Республіки Крим і покарання за нього".

Як повідомлялося, кримські татари почали продуктову блокаду півострова з 20 вересня. Пізніше вони перейшли до енергетичної блокади. Були підірвані електроопори, якими до Криму надходила електроенергія. У підсумку учасники блокади домоглися, що продуктова блокада була офіційно узаконена урядом України, а договір про постачання електроенергії не був продовжений на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram