ГоловнаПолітика

Порошенко дозволив військовим-іноземцям отримувати українське громадянство через 3 роки

Указ президента набуває чинності з дня його опублікування

Порошенко дозволив військовим-іноземцям отримувати українське громадянство через 3 роки
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким військовослужбовці-іноземці зможуть отримати українське громадянство після трьох років проживання в країні.

Цей указ регулює організаційні питання порядку надання громадянства України іноземцям і особам без громадянства, які проходять військову службу в Збройних Силах України, повідомляє офіційний сайт президента.

"Зокрема скорочено термін проживання в Україні на законних підставах із 5 до 3 років з моменту набуття чинності контракту про проходження військової служби в ЗСУ", - наголошено в указі.

У прес-службі нагадали, що 28 січня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про громадянство України" щодо встановлення спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України. У зв'язку з прийняттям цього закону і виникла необхідність внесення відповідних змін до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства.

Зміни до указу №215 визначають перелік документів, котрі слід подати, громадянство України надали особі, яка в установленому законодавством України порядку проходить військову службу за контрактом у ЗСУ.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше питання надання українського громадянства іноземцям, які захищали і захищають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, порушили в петиції Президентові за 3 листопада 2015 року. У своїй відповіді Порошенко пообіцяв, що негайно розгляне це питання.

Нагадаємо, 17 листопада 2015 року Порошенко підписав закон про допуск іноземних військових в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram