ГоловнаПолітика

Порошенко заявив Сакварелідзе, що його звільнення не було погоджено

Сакварелідзе вважає, що його звільнення - це виклик боротися до кінця

Порошенко заявив Сакварелідзе, що його звільнення не було погоджено
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе без позгодження з президентом Петром Порошенком.

Про це Сакварелідзе розповів на брифінгу у вівторок.

"Сьогодні президент мене запросив і сказав, що це рішення не було з ним погоджено", - заявив Сакварелідзе.

При цьому він зазначив, що цілком згоден із формулюванням, згідно з яким його відправили у відставку.

"Так, я порушив прокурорську етику, але саме в їхньому розумінні. Це злодійство, корупція і кругова порука. Так, цю прокурорську етику я порушив", - заявив він.

"Ми були єдиною командою, яка спробувала і зробила певний прорив у системі. Ми хотіли показати, що в прокуратурі немає місця недоторканним. Наша команда кинула виклик системі, почала виявляти корупціонерів, незважаючи на посади і зв'язки", - сказав Сакварелідзе.

Він також заявив, що його звільнення - це тільки початок його громадської діяльності. "Я не збираюся нікуди втікати, їхати. Це для мене просто виклик - боротися до кінця", - зазначив він.

Нагадаємо, Сакварелідзе й іншого

заступника генпрокурора Віталія Каська, яких прозвали "молодими прокурорами", вважали реформаторами ГПУ, і вони мали підтримку Заходу в цьому питанні. Касько пішов у відставку в лютому. Сакварелідзе звільнили сьогодні, 29 березня, за наказом генпрокурора Шокіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram