ГоловнаПолітика

Порошенко закликав депутатів повернутися до питання судової реформи

Ситуацію у сфері правосуддя Президент назвав неприйнятною

Порошенко закликав депутатів повернутися до питання судової реформи
Фото: пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності продовжити судову реформу і розглянути зміни до Конституції, які стосуються правосуддя.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Я просив би вас, навіть в умовах парламентсько-урядової кризи, розглянути можливість повернутися до питання змін у Конституцію щодо правосуддя, провести необхідні консультації", - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з головами депутатських фракцій.

Президент назвав неприйнятною ситуацію, яка склалася в цій сфері.

"Те, що відбувається протягом останніх днів у судовій гілці влади: коли відпускають тих, хто возив" тітушок ", коли корупціонери виходять із судів - це неприйнятно", - наголосив Петро Порошенко.

Голова держави ще раз наголосив, що реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів забезпечить практичну реалізацію принципів верховенства права і забезпечення права кожного на справедливий розгляд його справи незалежним і безстороннім судом.

Президент також закликав народних обранців прискорити пошук шляхів подолання політичної кризи.

Нагадаємо, Верховна Рада 2 лютого затвердила проект судової реформи в першому читанні. За зміни до Конституції в частині правосуддя проголосували 244 депутати за 226 мінімально необхідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram