ГоловнаПолітика

"Народний фронт" не висуває жодних нових вимог щодо коаліції, - Бурбак

У партії хочуть публічних варіантів

"Народний фронт" не висуває жодних нових вимог щодо коаліції, - Бурбак
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Пропозиції Президенту щодо кандидатури прем'єр-міністра, а також кандидатур до складу Кабінету Міністрів вносить коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді.

Про це заявив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журналістами.

"Згідно з Конституцією України, пропозиції президенту щодо кандидатури прем'єр-міністра, а також кандидатур до складу Кабінету Міністрів України вносить коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді", - зазначив він.

"Ми сьогодні почули про умови входження в коаліцію від інших партій: спочатку ухвалення законопроектів, які вони вважають дуже потрібними, а потім створення коаліції", - сказав Максим Бурбак.

Він зазначив, що "Народний фронт" не висуває жодних нових вимог, як це озвучив керівник фракції БПП.

"Хочу нагадати, що 2 місяці ми відкрито звертаємося до колег з БПП, щоб вони публічно визначилися з варіантом подолання штучно створеної політичної кризи. Або ми відновлюємо роботу коаліції "Європейська Україна" і підтримуємо програму дій чинного уряду, або вони пропонують альтернативного прем'єра, склад уряду і нову програму", - зазначив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що "Народний фронт" не підтримає відставку діючого уряду, поки не буде альтернативи. "Депутати нашої фракції хочуть бачити склад нового Кабінету Міністрів і програму дій нового уряду, а не слова і запевнення в тому, що будуть проводитися реформи. Я бачив програму діючого уряду - там 379 конкретних рішень, які потрібно впровадити", - сказав голова фракції. "Треба відповідально ставитися до ситуації в країні. Для того, щоб було економічне зростання, потрібно, щоб уряд стабільно працював, а не ділити портфелі", - резюмував Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram