ГоловнаПолітика

Шокін домігся арешту квартири Каська

Колишній заступник генпрокурора зшахраював, коли отримував службове житло.

Шокін домігся арешту квартири Каська
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання генпрокурора Віктора Шокіна і наклав арешт на квартиру колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на ухвалу суду від 22 березня. Вона є в Єдиному реєстрі судових рішень.

За версією слідства, Касько отримав цю квартиру шахрайством.

2003 року Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку згодом приватизувала його мати, вже проживає в трикімнатній квартирі в Києві.

2010 року Касько знову звернувся до генпрокурора з проханням про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому самому Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби Народів, 14-16 площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березня 2014 року Касько одноосібно її приватизував. Відповідне клопотання до відділу приватизації державного житлового фонду надіслав на той час заступник генпрокурора Микола Банчук.

Суд погодився з доводами Шокіна і наклав арешт на квартиру на бульварі Дружби Народів, заборонивши її передавати і відчужувати.

Нагадаємо, Касько та інший заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, прозвані "молодими прокурорами", вважалися реформаторами ГПУ і мали підтримку Заходу в цьому питанні. Касько пішов у відставку в лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram