ГоловнаПолітика

Рада в четвер має остаточно прийняти закон про повернення мільярдів Януковича, - Пашинський

Законопроект чекає на друге читання.

Рада в четвер має остаточно прийняти закон про повернення мільярдів Януковича, - Пашинський
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада в четвер має проголосувати у другому читанні та в цілому законопроект №4057 про повернення 2 мільярдів доларів активів Віктора Януковича.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Ми з вами минулого сесійного тижня прийняли (в першому читанні, - ред.) закон №4057, який дозволяє повернути вкрадені 2 мільярди доларів до Державного бюджету. Хочу звернути увагу, що вперше Янукович з Підмосков'я заявив, що він турбується про громадян і категорично виступає проти цього закону", - сказав Пашинський.

"На жаль, є дуже багато наших колег, у тому числі і з цього залу, які почали розповідати, що цей закон не можна приймати, що в нас є всі механізми, щоб вилучити ці кошти. Так ось, у нас немає таких механізмів, і тільки прийняття цього закону може реалізувати конфіскацію вкрадених активів Януковича до Державного бюджету", - додав народний депутат.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони звернув увагу, що вилучені активи Януковича вже були прописані в спецфонди Державного бюджету, в тому числі і на потреби армії.

"Реалізація вкрадених активів у бюджеті дасть можливість не тільки профінансувати оборонні програми, а й, наприклад, реалізувати закон про зняття оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам. Ухвалення цього закону дозволить прийняти закон №4190, який дасть можливість підвищити зарплати нашим прикордонникам, які сьогодні, на жаль, мають найменше з усієї сфери оборони", - підкреслив Пашинський.

"Я прошу спікера Володимира Гройсмана взяти під особистий контроль проходження цього законопроекту. Прошу всіх депутатів, керівників депутатських фракцій у четвер проголосувати за цей закон", - сказав представник "Народного фронту".

Він також зазначив, що проти прийняття закону №4057 триває брудна піар-кампанія.

"Сьогодні вранці в одному з електронних видань була інформація, що нібито представництво ЄС розкритикувало законопроект №4057. Ми звернулися вже і в представництво, і до видання - це неправда", - резюмував Сергій Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram