ГоловнаСуспільствоЖиття

Кольченко відмовився просити про помилування

До політв'язня застосовують несумірні дисциплінарні покарання

Кольченко відмовився просити про помилування
Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Незаконно засуджений у Росії житель окупованого Криму Олександр Кольченко заявив, що не буде просити про помилування. Про це він розповів у листі, який передав через свого адвоката, повідомляє ТСН.ua.

Як зазначають, адвокат Світлана Сидоркіна цього тижня вперше змогла зустрітися зі своїм підзахисним після його етапування в одну з колоній Челябінської області.

За словами адвоката, її дві години не пускали до Кольченка, пояснивши це тим, що встановлювали її особу. Також Сидоркіна повідомила, що до Кольченка застосовують несумірні дисциплінарні покарання.

"Стосовно нього дійсно відразу після прибуття в колонію були застосовані два дисциплінарні покарання у вигляді поміщення в ШІЗО терміном по сім діб, загалом він провів у ШІЗО 15 діб. Підстави для застосування зазначених дисциплінарних стягнень були абсолютно несумірні дисциплінарному проступку - за використання жаргонної лексики в розмові і за те, що не привітався зі співробітниками. Таке ставлення до політичних в'язнів схоже у нас стає традицією", - повідомила адвокат.

Нагадаємо, Олександра Кольченка засудили в Росії до десяти років колонії нібито за підготовку і вчинення терористичних актів у Сімферополі. На початку березня 2016 року його етапували до виправної колонії №6 Копейська Челябінської області.

Російська влада офіційно визнала Кольченка громадянином України.

За даними МЗС України, на території РФ у тюрмах офіційно сидять 23 політв'язні з України, 12 з яких утримують в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram