ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові принесли повістку на ім'я Героя Небесної сотні

Посадовим особам військкомату оголошено про неповну службову відповідність

У Харкові принесли повістку на ім'я Героя Небесної сотні
Герой Небесной сотни Евгений Котляр
Фото: atn.ua

Працівники районного військового комісаріату Київського району Харкова відправили повістку на ім'я Героя Небесної сотні Євгенія Котляра. Винні в цьому посадові особи військкомату отримали дисциплінарні стягнення аж до звільнення.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це серйозна помилка з боку посадових осіб військкомату Київського району. Воєнком Київського РВК, підполковник Гришко та начальник мобілізаційного відділення підполковник Толоченко дуже жорстко покарані. Їм оголошено про неповну службову відповідність. Підполковник Толоченко найближчим часом буде звільнений з лав Збройних сил України", - сказав 25 березня т.в.о. обласного військового комісара Юрій Калгушкін.

Він наголосив, що вважає такого роду помилки своїх підлеглих неприпустимими.

Ю. Калгушкін також вибачився перед батьком Є. Котляра Миколою Котляром.

Раніше М. Котляр опублікував на своїй сторінці в Facebook фото повістки на ім'я загиблого сина.

"Вийняв з поштової скриньки повістку: сина запрошують відвідати військкомат Київського району Харкова. Це десь у Торонто, або у Варшаві, або в Сіднеї, не кажучи про захід і центр України, доглядають за банерами Небесної Сотні, відкривають дошки і пам'ятники, пам'ятають в обличчя .... Клянуся всім, чим завгодно: Євген не став би два роки чекати повістки, не таким він був", - написав М. Котляр.

Євген Котляр - один з трьох харків'ян - Героїв Небесної Сотні, загиблих на Євромайдані в Києві в лютому 2014 року.

Нагадаємо, в кінці лютого в анексованому Криму трьом новонародженим хлопчикам разом зі свідоцтвами про народження урочисто вручили повістки до військкомату на 24 січня 2032 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram