ГоловнаПолітика

Константинов запропонував узяти в полон п'ять тисяч німців

Сепаратист згадав, як військовополонені ремонтували дороги в Сімферополі.

Константинов запропонував узяти в полон п'ять тисяч німців
Фото: facebook.com/sergej.suvajnikov

Спікер окупаційного парламенту Криму Володимир Константинов запропонував взяти в полон п'ять тисяч німців, щоб вони відремонтували дороги в Сімферополі.

Таку заяву він зробив у четвер, коментуючи демонтаж 70-річної бруківки на одній з вулиць міста, пише FlashCrimea. Один з депутатів окупаційного органу Павло Шперов заявив на пленарному засіданні, що "виколупують сімдесятирічну бруківку, яка пролежала весь цей час без ремонту".

Константинов у відповідь зазначив, що цю бруківку вкладали німецькі військовополонені після Другої світової війни. "До Сімферополя слід запрошувати полонених німців для вирішення проблеми благоустрою. Давайте в полон візьмемо тисяч п'ять, вони й доведуть усе до ладу", - заявив він.

Про демонтаж бруківки першим повідомив 23 березня інший представник окупаційної Держради Криму Сергій Шувайников, який опублікував у фейсбуці фотографії.

"Виготовлена з найміцнішої вулканічної породи, вона, на відміну від асфальту й іншого покриття, не прогиналася, не просідала, а тільки міцнішала і полірувалася. Такі дороги в Європі за належного догляду та ремонту служать століттями. У радянські часи таке покриття було на більшості центральних вулиць Сімферополя, потім "розумні голови" з обкому партії вирішили закатати бруківку в асфальт", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram