ГоловнаПолітика

Ковальчук міг би очолити АП або стати віце-прем'єром, - Ложкін

Нинішній заступник голови АП здатний зайняти будь-яку посаду.

Ковальчук міг би очолити АП або стати віце-прем'єром, - Ложкін
Фото: 24tv.ua

Нинішній заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук цілком міг би очолити АП, якби Борис Ложкін пішов у відставку або перейшов на роботу в Кабмін на посаду віце-прем'єра - міністра економіки.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною заявив сам Ложкін.

"Я вважаю, що Віталій Ковальчук може бути і головою Адміністрації, і першим віце-прем'єром, майже будь-яку позицію він може займати в сьогоднішній владній ієрархії. Він професійний політичний менеджер і політик одночасно. Це системна людина, дуже добре знає, як працює владна машина, партії, як проводити успішні передвиборні кампанії", - розповів голова АП.

У цьому контексті варто зазначити, що саме Ковальчука вважають реалізатором технічного проекту Банкової - партії "Наш край", яку вдалося завести в більшість місцевих рад.

Крім Ковальчука, на посаду голови Адміністрації також розглядають Макара Пасенюка. Однак Борис Ложкін заявив, що, за його інформацією, кандидатуру Пасенюка на сьогодні не обговорюють.

"Що стосується Макара Пасенюка. Я знаю його як одного з найкращих інвест-банкірів в Україні. Одного з найпрофесійніших і ефективних. Жодного разу не чув про те, що Макара розглядають не тільки на посаду голови Адміністрації, а й узагалі на якусь позицію", - зазначив голова АП.

"Напевно, він міг би бути хорошим керівником якогось з міністерств в економічному блоці. Але це - винятково моє бачення! Я підтримав би таке призначення, але, наскільки мені відомо, його не розглядали ні в одному з варіантів складу уряду. До того ж, знаючи його, я дуже сумніваюся, що він, у принципі, погодиться працювати на державу", - резюмував Ложкін.

При цьому він додав, що "конкурс на голову Адміністрації президента не проводиться", він продовжує очолювати АП, а очолювати Міністерство економіки на цьому етапі відмовляється.

Докладніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю: "Борис Ложкін: «Гройсман - самостійний гравець, а не аватар Президента»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram