ГоловнаПолітика

Ложкін: Я сподіваюся, що Яресько залишиться в уряді

Голова АП хоче бачити в уряді більше досвідчених реформаторів.

Ложкін: Я сподіваюся, що Яресько залишиться в уряді
Фото: 24tv.ua

Голова Адміністрації Президента Борис Ложкін висловив надію, що нинішній міністр фінансів Наталія Яресько залишиться в уряді - "на тій самій посаді, що і сьогодні, або на вищій".

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною.

Разом з тим, як повідомляв раніше LB.ua, в Адміністрації Президента на посаду Яресько розглядають словацького реформатора Івана Міклоша. Борис Ложкін не бачить у цьому суперечностей і вважає, що обидві ці кандидатури можна залишити в уряді.

"Мені здається, що Яресько з Міклошем абсолютно сумісні в одному складі уряду. На яких позиціях - це треба обговорювати. До того ж Міклош був радником Яресько в 2015 році або навіть в 2014 році. Тож не бачу протиріч. Що більше справжніх, досвідчених, сильних реформаторів, то краще", - сказав Ложкін, проте не підтвердив, чи дійсно Міклоша запросили до участі у формуванні Кабінету Міністрів України.

"Я підтвердити не можу. Але з вашою оцінкою Міклоша повністю погоджуся. Ми з ним і Володею Федориним одного разу вночі в мене в кабінеті обговорювали шляхи проведення реформ. До речі, ми плануємо трохи пізніше викласти повний запис нашої розмови - не все з того, що ми обговорювали, потрапило в книгу", - зазначив голова АП.

"Якби мене запитали, чи може Міклош бути одним із лідерів реформаторського уряду України - я відповів би "так"", - додав також він.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю: "Борис Ложкін: «Гройсман - самостійний гравець, а не аватар Президента»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram