ГоловнаПолітика

Сакварелідзе назвав Шокіна адвокатом "діамантових прокурорів"

Половина команди заступника генпрокурора отримала повідомлення про звільнення.

Сакварелідзе назвав Шокіна адвокатом "діамантових прокурорів"
Фото: gp.gov.ua

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе назвав свого шефа Віктора Шокіна адвокатом колишніх співробітників органів прокуратури Олександра Корнійця і Володимира Шапакіна, відомих як "діамантові прокурори".

Про це він заявив на брифінгу в четвер. Приводом для звинувачення стало те, що половина співробітників Генеральної інспекції, створеної Сакварелідзе, отримали повідомлення про звільнення.

"Шокін порушив своє слово, яке він давав мені особисто, що створюється новий департамент Генеральної інспекції, де ми об'єднали б кілька управлінь. Це було використано для того, щоб вивести всіх за штат, а сьогодні через місяць їх повідомили про звільнення. За нашою інформацією, стосовно нас усіх уже винесено постанови на обшуки і прослуховування. У такій ситуації нам доводиться боротися проти ще одного адвоката діамантових прокурорів. Цього адвоката звати Шокін Віктор Миколайович. Він набагато активніше працює в інтересах наближеного до нього Корнійця і Шапакіна, ніж їхні адвокати", - заявив Сакварелідзе.

Генеральну інспекцію ГПУ створили в травні 2015 року за безпосередньої участі Сакварелідзе. Вона розслідує кримінальні провадження проти співробітників прокуратури та інформаційної безпеки.

Нагадаємо, Шапакіна і Корнійця затримали 6 липня 2015 року в будівлі ГСУ Генпрокуратури за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця знайшли 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Організаторами затримання були заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе і колишній заступник генпрокурора Віталій Касько. При цьому вони не повідомили про свої плани генпрокурора Віктора Шокіна. Сакварелідзе і Касько неодноразово скаржилися на кругову поруку в ГПУ і всілякі перешкоди слідству. Справа "діамантових прокурорів" стала символом спроби очистити Генпрокуратуру від корупції.

У лютому 2016 року Касько пішов у відставку.

29 березня 2016 року Верховна Рада розглядатиме відставку Віктора Шокіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram