ГоловнаПолітика

Війна - не справа бюрократії, - президент Інституту Горшеніна

Терористи живуть наміром здійснити терор 24 години на добу

Війна - не справа бюрократії, - президент Інституту Горшеніна
Фото: Макс Требухов

Хвиля тероризму в Європі мине рано чи пізно, піде в нікуди, як минають епідемії. Про це заявив Вадим Омельченко, президент Інституту Горшеніна на круглому столі "Наслідки терактів у Брюсселі для Європи і України" в Інституті Горшеніна.

"Європейська влада не хоче повірити в надзвичайність ситуації... Ми на війні, усвідомлення цього немає, хіба що на словах. Війна - це не справа бюрократії, війна - це не справа чиновників. А Європа зараз під владою чиновників. Головний продукт бюрократії - це регламент. Вони (Європа - ред.) мають намір вводити все нові і нові регламенти", - зазначив Омельченко, який виступав урежимі відеоконференції з Франції.

Він також зазначив, що коли говорити про ідеологію терору, то мова йде про нігілізм.

"Усі хвилі терору (в Росії, у Європі у 50-ті роки) йдуть хвилями. Звідкись приходять, кудись ідуть... Завжди це робили люди з нігілістських поглядами... Це заперечення життя як такого", - вважає Омельченко.

"Терористи живуть цим, живуть наміром здійснити терор 24 години на добу. На жаль, поки що не видно у європейській цивілізації людей, які готові жити боротьбою з цим", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram