ГоловнаПолітика

НАБУ передало до суду справу про розтрату 14 млн гривень ДІФКУ

Голову установи підозрюють у розтраті держмайна в особливо великих розмірах

НАБУ передало до суду справу про розтрату 14 млн гривень ДІФКУ
Фото: litsa.com.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) завершили досудове розслідування у справі про розтрату 14 млн гривень керівником Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ).

Як повідомляє офіційний сайт НАБУ, обвинувальний акт направлено до суду, а підозрюваного ознайомлено з матеріалами справи.

Встановлено, що підозрюваний скоїв розтрату держмайна в особливо великих розмірах, а саме - відчуження на користь третіх осіб права грошової вимоги до ДП "Антонов" на загальну суму понад 16 млн грн, чим завдав державі збитків на суму понад 14,5 млн грн.

"Завдяки своєчасному реагуванню та вжиттю заходів (накладення арешту, відсторонення від посади), вдалося зашкодити подальшому відчуженню вищевказаного майна і виведенню коштів з рахунків", - зазначають у НАБУ.

Нагадуємо, 18 лютого керівника ДІФКУ затримали на своєму робочому місці. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі.

ДІФКУ було створено 13 квітня 2000 року, вона є правонаступником майнових прав і обов'язків, в тому числі за угодами про надання інноваційних позик, Державного інноваційного фонду та його територіальних відділень. Засновником ДІФКУ є держава в особі Кабінету Міністрів. Установа відноситься до сфери управління Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами.

Керівником ДІФКУ є Арсен Ісаакян, який обіймає посаду в.о. голови правління установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram