ГоловнаПолітика

Бальцерович стане координатором реформ при Консультативній раді

Координувати напрямок безпеки буде екс-голова МЗС Польщі Сікорський

Бальцерович стане координатором реформ при Консультативній раді
Фото: www.hse.ru

Польський реформатор Лешек Бальцерович погодився стати координатором Міжнародної консультативної ради, створеної у грудні 2015 року як дорадчий орган при президенті.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Фейсбуці

"Вдячний справжнім друзям України, членам Міжнародної консультативної ради за їхні слушні поради та ініціативи, озвучені на першому засіданні Ради, яке відбулося 18-20 березня у Києві", - сказав президент.

Він також зазначив, що перше засідання стало "обнадійливим початком" його ініціативи, а виклики, які сьогодні стоять перед Україною, є одночасно і шансом для нашої країни.

"Щиро вдячний Бальцеровичу, який погодився стати координатором Консультативної ради для пошуку кращих рішень і практик для нашої держави в плані реформ", - підкреслив Порошенко.

Він також додав, що координувати напрямок безпеки у Раді, а саме - протидію російській агресії проти України, буде екс-міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Ми вийдемо з нинішньої складної ситуації - і в плані безпеки, і в контексті реформ. Сильнішими, впевненішими і дорослішими. Запорука цього - міжнародна солідарність заради змін", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко створив Міжнародну дорадчу раду 16 грудня 2015 року. Головою ради є президент, його заступником - голова Адміністрації президента Борис Ложкін.

19 березня Рада провела своє перше засідання. У заході взяли участь колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, екс-заступник прем'єр-міністра Польщі, автор реформ Бальцерович, керівник комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок, колишній прем'єр Словаччини Мікулаш Дзурінда, екс-прем'єр Литви Андрюс Кубілюс, колишній маршал Сейму Польщі, екс-міністр закордонних справ Сікорський, екс-перший заступник міністра фінансів Польщі Марек Домбровський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram