ГоловнаПолітика

Німецький міністр екології нагадала про небезпеку атомної енергетики

Німеччина робить ставку на поновлювані ресурси

Німецький міністр екології нагадала про небезпеку атомної енергетики
Фото: unn.com.ua

Україна мусить усвідомлювати небезпеку, яку становить атомна енергетика, заявила після переговорів з віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком Барбара Хендрікс, федеральний міністр навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Федеративної Республіки Німеччина.

Як повідомляє УНН, про це вона сказала, коментуючи плани українського уряду до 31 грудня 2016 року впровадити на АЕС режим маневрування ядерними блоками для регулювання потужності енергосистеми.

"Німеччина принципово позначила свою позицію щодо ядерної енергетики. Ми повністю від неї відмовляємося, і у 2022 році у Німеччині зупиниться остання АЕС. Отримувати електроенергію з відновлюваних джерел, як нам здається, сьогодні найбезпечніший спосіб. І найекономічніший", - сказала Хендрікс.

Нагадаємо, уряд планує використовувати атомні блоки АЕС у маневреному режимі для регулювання потужності в енергосистемі з 2017 року. На думку президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського, для переходу в такий режим експлуатації ядерних реакторів знадобиться два-три роки.

Проти впровадження механізму маневрування на АЕС виступає Профспілка атомників, зазначаючи, що старі реактори не готові до зниження і підвищення потужності по кілька разів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram