ГоловнаСуспільствоВійна

У промзоні Авдіївки активізувалися бої

Сили АТО зазнають втрат

У промзоні Авдіївки активізувалися бої
Фото: facebook.com/ato.news

Увечері у вівторок у промисловій зоні Авдіївки бойовики активізували бойові дії. За даними засновника волонтерського руху "Повернись живим" Віталія Дейнеги, п'ять українських бійців отримали поранення, в тому числі один - важке.

"Я не знаю, що там буде вранці. Настільки жорстких боїв за останні півроку я не пам'ятаю... Сепари лізуть вперед, і бої йдуть за кожен кут. За сьогодні ми зазнали більше втрат на напрямку Авдіївка-Аеропорт, ніж за два тижні до цього. І штурм зараз йде жахливий. Люди, які були в аеропорту, кажуть, що: "сказати "жарко" - це не сказати нічого", - пише Дейнега у фейсбуці.

Тим часом прес-центр штабу АТО пише, що в другій половині вівторка бойовики активізувалися по всій лінії розмежування і 44 рази обстріляли позиції ЗСУ. На Донецькому напрямку ворог 38 разів обстріляв опорні пункти військових.

Позиції поблизу Пісків і Опитного бойовики обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, захисників Авдіївки - з мінометів калібру 120 і 82 мм, а близько 19.00 танк зробив 12 пострілів. По позиції "Зеніт" ворог з потужних 122-мм гармат випустив чотири снаряди.

Опорні пункти біля Новгородського, Зайцевого, Майорська, Луганського та Верхньоторецького бойовики обстріляли з гранатометів і кулеметів.

На Маріупольському напрямку вівся обстріл позицій сил АТО поблизу Гранітного, Широкиного і Новотроїцького з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а біля Павлополя найманці долучили ще й міномет.

Нагадаємо, бої навколо промзони Авдіївки активізувалися на початку березня. Сили АТО вибили бойовиків з їхніх позицій і отримали можливість встановити вогневий контроль над трасою Донецьк-Горлівка. Сепаратисти намагаються повернути втрачені позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram