ГоловнаПолітика

Сепаратиста Олексія Чалого зняли з поста спікера "парламенту" Севастополя

Він залишається депутатом зборів окупаційної влади міста

Сепаратиста Олексія Чалого зняли з поста спікера "парламенту" Севастополя
Алексей Чалый
Фото: sevzakon.ru

"Законодавчі збори" (т.зв. парламент) окупованого Севастополя ввечері у вівторок відправив у відставку свого голову Олексія Чалого. Як повідомляє видання "Крыминформ", за відставку Чалого проголосували 19 депутатів з 22, присутніх у сесійній залі.

Чалий заявив про своє бажання залишити посаду ще в грудні минулого року, а 16 березня вніс у цей орган проект постанови про свою відставку. У документі було запропоновано призначити виконувачем обов'язків голови законодавчих зборів заступника голови Катерину Алтабаєву.

Своє рішення піти у відставку Чалий пояснив неможливістю виконання "програми, яку підтримали севастопольці у вересні 2014 року". Мається на увазі програма, з якою йшла на вибори партія "Єдина Росія" в Криму. Чалий, який був першим номером списку "Єдиної Росії", закликав піти у відставку другого номера в списку - "губернатора" Севастополя Сергія Меняйла.

Чалий залишається депутатом.

Нагадаємо, Чалий зіграв одну з вирішальних ролей в окупації Криму Росією. Після втечі екс-президента Віктора Януковича 23 лютого в Севастополі пройшов численний мітинг (10-15 тис. осіб), де натовп оголосив Чалого "народним мером" і під впливом його промови відмовився визнавати рішення Верховної Ради України та переказувати податки до Києва.

Чалий став спікером "парламенту Севастополя" за підсумками голосування, що відбулося у вересні 2014 року.

Меняйло став путінським намісником у Севастополі у квітні 2014 року, всупереч очікуванням, що посаду "губернатора" міста отримає Чалий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram