ГоловнаПолітика

У Росії назвали умовою видачі Савченко визнання Україною вироку

Петро Порошенко категорично заявив, що цього не буде

У Росії назвали умовою видачі Савченко визнання Україною вироку
Фото: twitter.com/mark_feygin

Умовою видачі Росією Надії Савченко є визнання Україною обвинувального вироку, повідомляє російський "Интерфакс" з посиланням на джерело у правоохоронних органах РФ.

"Питання про видачу або обмін Савченко так чи інакше обговорювалося на різних рівнях. Однак воно може бути вирішене тільки в тому разі, якщо Київ надішле до Москви офіційний запит, а також після того, як вирок набере законної чинності - через 10 днів після його оголошення. Крім того, умовою видачі є визнання Україною обвинувального вироку", - цитує агентство слова свого співрозмовника.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області у вівторок засудив Надію Савченко до 22 років колонії суворого режиму.

Відразу після оголошення вироку президент України Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не визнає цей вирок.

"Україна ніколи, - ще раз підкреслюю, ніколи! - не визнає ні цього судилища, ні їхнього так званого вироку, який своєю абсурдністю і жорстокістю свідчить про повернення російської юстиції часів Сталіна-Вишинського", - сказав він.

Однак Порошенко висловив готовність передати Росії її військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва в обмін на звільнення Савченко. За словами президента, Володимир Путін обіцяв йому повернути українку після вироку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram