ГоловнаПолітика

"Батьківщина": Савченко обов'язково повернеться додому

Партія прокоментувала вирок, винесений її "першому номеру"

"Батьківщина": Савченко обов'язково повернеться додому
Фото: www.facebook.com/YuliaTymoshenko

"Батьківщина" задіяла всі інструменти для того, щоб кожна зустріч на вищому політичному рівні починалася питанням звільнення Надії Савченко.

Про це йдеться в заяві партії, щодо вироку, озвученого сьогодні українській льотчиці у російському суді.

"Процес над Надією Савченко з першого дня був не судом, а політичним судилищем, актом особистої помсти Кремля. У "кращих" сталінських традиціях суд наплював на доводи захисту, які довели невинуватість українки. На те, що Надія є депутатом Верховної Ради, має міжнародний імунітет як член ПАРЄ. На очевидний для всього світу сфабрикований характер справи", - кажуть у "Батьківщині".

"Це судилище над Надією Савченко - саме по собі є кримінальним злочином російського правосуддя, незважаючи на те, скільки порушень зробила державна репресивна машина РФ. І за цей злочин винуваті обов'язково зазнають покарання", - впевнені в партії.

При цьому в заяві прозвучав заклик до світової спільноти посилити тиск на Кремль.

"Партія "Батьківщина" з перших днів викрадення української льотчиці робила все можливе, щоб повернути Надію Савченко в Україну. Саме завдяки тому, що ми пройшли всі етапи поруч із нею, Надія Савченко стала членом Парламентської асамблеї Ради Європи. Завдяки цьому про справу Савченко знають всі лідери світу, які можуть тиснути на Кремль. Ми задіяли всі інструменти для того, щоб кожна зустріч на вищому політичному рівні починалася питанням звільнення Надії. Важливо, що всі судові засідання супроводжувала парламентська делегація від "Батьківщини", - нагадали в партії.

"І зараз, після оголошення "вироку", ми закликаємо весь демократичний світ, всіх прогресивних лідерів стократно посилити тиск на Кремль для повернення в Україну народного депутата, члена ПАРЄ Надії Савченко", - резюмували в партії.

Нагадаємо, сьогодні Донецький міський суд Ростовської області засудив українку Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму, визнавши її винуватою у вбивстві, замаху на вбивство і незаконному перетинані російського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram