ГоловнаПолітика

БПП відмовляється брати на себе відповідальність за новий Кабмін, - Сюмар

У НФ прокоментували заяву Луценка.

БПП відмовляється брати на себе відповідальність за новий Кабмін, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Блок Петра Порошенка" не бажає брати на себе відповідальність за обрання нового прем'єр-міністра і переформатування Кабінету Міністрів загалом.

Про це заступниця голови фракції "Народного фронту" Вікторія Сюмар заявила на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

"З подивом дізналася, що НФ проти технократичного уряду, який підтримує фракція БПП... Ну і що фракція НФ усвідомила, що Яценюк не може бути прем'єром. Можу сказати, що фракція НФ має чітке, цілком інше розуміння: Яценюк і НФ взяли на себе відповідальність за всі непопулярні рішення, свідомо йдучи на падіння рейтингу, інакше країну чекала б фінансова й економічна катастрофа під час війни, і потім за це отримали удари від партнерів по коаліції, які почали розхитувати ситуацію, щоб зручної миті відмежуватися від непопулярного уряду", - зазначила Сюмар.

"Усі розмови про те, хто заважає призначити технократичний уряд, - це ніщо інше, як бажання взяти прем'єра й уникнути відповідальності, щоб завжди можна було сказати: "Ну, ми розуміли, що Гройсман не найкращий варіант, але "Самопоміч" і НФ завадили уряду реформаторів". Це щонайменше не по-партнерськи. Це бажання вічно уникати відповідальності. А постійні закиди на адресу одне одного точно не сприяють партнерській роботі в Раді. Ну і останнє. Якщо БПП підтримує технократичний уряд, нехай публічно висуває Наталію Яресько та її програму і починає прозорий процес консультацій не лише на Банковій, а й під куполом. Фракція НФ не може мати позиції про питання, якого навіть не обговорювала. Я особисто точно підтримаю таку пропозицію.

І останнє. Думала, що суть політики - знаходити компроміси й іти вперед, а не постійно уникати відповідальності і бажанням першим замостити "меседжі" і задати зручний для себе дискурс... Нас усіх рано чи пізно будуть оцінювати за результатами, а не за словами. А досягти цих результатів можна тільки спільною важкою роботою. Щоб ця робота відбулася, треба менше критичних слів, а більше конкретних справ і грамотних, а не емоційних рішень", - підсумувала нардеп.

Раніше лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що фракція "Народного фронту" проти формування технократичного уряду і пропонує сформувати новий партійний уряд з міністрів від фракцій Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram