ГоловнаПолітика

Меркель і Олланд пообіцяли Порошенку зберегти санкції проти РФ

Лідери трьох країн обговорили політичну ситуацію в Україні

Меркель і Олланд пообіцяли Порошенку зберегти санкції проти РФ
Фото: president.gov.ua

Санкції Європейского Союзу проти Росії буде збережено до повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

Про це йшлося під час зустрічі Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, інформує сайт президента.

Співрозмовники висловили стурбованість у зв'язку з погіршенням ситуації на Донбасі і підкреслили важливість імплементації Мінських домовленостей. Сторони також підкреслили важливість припинення вогню, відведення російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Окремо було обговорено питання проведення виборів у окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ.

Меркель і Олланд вкотре підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Росією.

Лідери трьох країн спільно закликали Росію негайно звільнити і повернути в Україну Надію Савченко, яку незаконно утримують в російській в'язниці, а також наголосили на важливості звільнення всіх заручників, що передбачено Мінськими угодами.

Також Меркель і Олланд висловили підтримку українським реформам.

Нагадаємо, що проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції продовжили 10 березня до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

15 березня ЄС вирішив дотримуватися п'яти принципів у відносинах з Росією. Один з них - повне виконання Мінських угод.

США також мають намір зберегти санкції проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram