ГоловнаПолітика

Путін у п'ятницю відвідає анексований Крим

Президент РФ має намір ознайомитися з початком будівництва Керченського моста

Путін у п'ятницю відвідає анексований Крим
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у п'ятницю, 18 березня, відвідає анексований Крим.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

У рамках цієї поїздки він "ознайомиться з перебігом будівництва моста через Керченську протоку на острові Тузла", - наголошено в повідомленні.

Путін також візьме участь у нараді з питань соціально-економічного розвитку Криму та Севастополя.

Як зазначає прес-служба, проект моста через Керченську протоку отримав позитивний висновок Головдержекспертизи Росії 18 лютого, після чого почалися будівельно-монтажні роботи.

Нагадаємо, Україна і Росія уклали угоду з будівництва керченського моста в квітні 2010 року. Тоді планували, що його добудують до початку Олімпійських ігор в Сочі. У жовтні 2014 року українська сторона розірвала угоду.

Про необхідність будувати міст Путін заявив відразу ж після анексії Криму, а 30 січня 2015 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про призначення генпідрядника на будівництво - підприємство "Будгазмонтаж" (компанія російського бізнесмена й товариша Путіна Аркадія Ротенберга). Цим же розпорядженням гранична вартість проекту була визначена в розмірі 228,3 мільярда рублів. Кошторис будівництва декілька разів змінювали, а спорудження так і не було розпочато.

18 лютого російська експертиза зменшила вартість Керченського моста на 680 млн рублів і заявила про початок будівництва.

Російська влада пообіцяла побудувати міст до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram