ГоловнаПолітика

Повернення вкрадених Януковичем коштів блокують його лобісти в Раді, - Сюмар

Таку позицію парламенту нардеп називає дискредитаційною.

Повернення вкрадених Януковичем коштів блокують його лобісти в Раді, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Вікторія Сюмар: Лобісти «сім'ї» Януковича в парламенті блокують повернення вкрадених ним коштів до Державного бюджету

Лобісти «сім'ї» Януковича у Верховній Раді блокують вирішення питання про повернення вкрадених ним $2 мільярдів до Державного бюджету.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар сьогодні в коментарі журналістам.

Вона зауважила, що питання про спецконфіскацію коштів Януковича потрібно невідкладно вирішувати.

«Абсолютно ненормальна ситуація, коли $2 мільярди - коштів колишнього президента-корупціонера містяться на рахунку, при цьому суд не може прийняти рішення про їх конфіскацію, бо всі знають корупціогенність українських судів, а Верховна Рада не може прийняти політичне рішення про те, що ці гроші потрібно перерахувати до бюджету», - заявила вона.

Народний депутат вкотре нагадала, що саме від цих коштів на сьогодні залежить можливість переоснащення української армії, а значить - оборонне замовлення і робочі місця. Тому, за словами Сюмар, позиція деяких народних депутатів щодо законопроекту №4057 викликає у неї велике здивування.

«Я не дивуюся позиції «Опозиційного блоку», але інші колеги, які не голосують за цей законопроект, мене відверто дивують. Ми що, захищаємо гроші Януковича?», - зазначила вона.

Вікторія Сюмар зазначила, що якби критики цього законопроекту хотіли б насправді вирішити це питання, тобто конфіскувати гроші Януковича, то вони погодилися б на включення законопроекту до порядку, а потім вже вносили б свої пропозиції і правки.

«Якщо вони навіть не хочуть включати законопроект до порядку денного, це означає, що вони взагалі не готові в жоден спосіб вирішувати це питання, яке, до речі, вже «вариться» в парламенті останні п'ять місяців», - наголосила вона.

Сюмар також зазначила, що Державний бюджет на 2016 рік формувався з розрахунку, що законопроект №4057 буде прийнятий і $2 мільярди все ж надійдуть у державну скарбницю.

«І всі це знали, тому що це була політична згода. І після цього в парламенті раптом знаходиться безліч лобістів колишньої «сім'ї», які просто блокують вирішення цього питання. Це неможливо пояснити логікою чи якоюсь іншою позицією. Це абсолютно дискредитаційна для парламенту позиція», - заявила Вікторія Сюмар.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада через брак голосів так і не змогла включити навіть до порядку денного проект закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей повернення в дохід держави грошових коштів, цінностей і доходів від них до винесення вироку суду) №4057.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram