ГоловнаПолітика

Довибори членів Антикорупційного агентства зайшли в глухий кут

Члени комісії від Кабміну блокують обрання представника РПР

Довибори членів Антикорупційного агентства зайшли в глухий кут

Формування складу Національного агентства з питань запобігання корупції знову зайшло в глухий кут, не дивлячись на те, що робота цього органу - умова для отримання безвізового режиму.

Як повідомив у своєму фейсбуці член комісії з формування Антикорупційного агентства, глава правління Transparency International Ukraine Андрій Марусов, створення дієздатного агентства знаходиться під загрозою зриву.

За його словами, конкурсна комісія мусить до середи затвердити дві кандидатури до складу Антикорупційного агентства, щоб Кабмін зміг на своєму засіданні їх призначити і запустити роботу цього органу.

Однак у понеділок члени конкурсної комісії посварилися через кандидатуру колишнього заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи РПР Руслана Рябошапку.

Представники громадських організацій наполягали на його обранні, а члени конкурсної комісії від Кабміну виступили категорично проти.

У засіданні комісії з антикорупційного агентства оголошено перерву до 18:00 15 березня.

Нагадаємо, 11 грудня Кабмін призначив членами Антикорупційного агентства доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак, заступника голови Національного агентства з питань державної служби Олександра Скопича і депутата Верховної Ради Віктора Чумака (фракція "Блок Петра Порошенка"). Ще двох членів Нацагентства конкурсна комісія не змогла обрати. Напередодні Чумак відмовився працювати в Антикорупційному агентстві.

Для роботи агентства потрібно обрати мінімум трьох членів з п'яти.

Головне завдання Антикорупційного агентства - перевірка декларацій про доходи держслужбовців, моніторинг їхнього способу життя. Функціонування Антикорупційного агентства - одна з вимог Євросоюзу для введення безвізового режиму.

Однак уряд вже рік не може створити агентство - щоразу навколо обрання його членів виникають скандали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram