ГоловнаПолітика

Начальника вінницької поліції звільнено з посади (оновлено)

Кримчанина Шевцова звинуватили в сепаратизмі.

Начальника вінницької поліції звільнено з посади (оновлено)
Фото: misto.vn.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе звільнити начальника вінницького облуправління Антона Шевцова.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Звернувся до голови Нацполіції Хатіі Деканоїдзе негайно звільнити з посади голову Вінницької обласної поліції Антона Шевцова", - повідомив Аваков.

Через деякий час Деканоїдзе, як повідомляють на сайті Національної поліції, підписала наказ про відсторонення Шевцова від виконання обов'язків і викликала в Київ для пояснень і вирішення питання про його подальше перебування на посаді.

Увечері під час зустрічі з головою Нацполіції Шевцов подав рапорт про звільнення, і Деканоїдзе його задовольнила. Обов'язки начальника ГУНП у Вінницькій області тимчасово покладено на Юрія Педоса, який зараз є першим заступником начальника обласної поліції.

Невдоволення верхівки МВС, імовірно, пов'язане з відео, на якому людина, схожа на Шевцова, 9 травня 2014 року бере участь у військовому параді в окупованому Севастополі і спілкується з журналістами телеканалу "Росія" (на 5:12):

Раніше у кримчанина Шевцова в соцмережах знайшли спільне фото з депутатом Держдуми Миколою Валуєвим. Окрім того, були знайдені свідчення того, що його дружина живе в окупованому росіянами Севастополі. Це стало приводом для того, щоб звинуватити поліцейського в сепаратизмі.

Шевцов, своєю чергою, повідомив, що звинувачення в сепаратизмі надійшли від активістки, члени родини якої фігурують в одному з проваджень щодо видачі дозволів на зброю людям із не зовсім зрозумілою репутацією.

Сам Шевцов у своєму фейсбуці визнав, що в Криму на параді був.

"Щодо мого візиту до Криму і присутності на параді. На параді супроводжував діда, який воював за Україну. Мій дід - герой тієї страшної війни. Я був у Криму бо Крим - це Україна. Там залишилася моя сім'я і близькі, які доглядають за старшими родичами, дні яких, на жаль, полічені. Моя сім'я - заручники окупації. Ми ніколи не вважали і не вважаємо Крим Росією. Для нас Крим - це Україна і тільки так. Я ніколи не відмовлюся від Криму і не віддам його Росії", - написав він.

Шевцов також оприлюднив результати перевірки СБУ на сепаратизм.

10 березня в Вінниці пройшла масштабна акція протесту з вимогою звільнити Шевцова.

Антон Шевцов народився в 1976 році в Севастополі, в 1998 році закінчив місцевий державний технічний університет, після чого пішов на роботу оперуповноваженим у місцевий УБОЗ. До 2014 року працював на різних посадах у міліції, в червні-грудні служив у батальйоні міліції особливого призначення "Луганськ-1". З липня 2015 року по січень 2016 року керував ГУ МВС і ГУ НП у Чернігівській області. 28 січня 2016 року його перевели до Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram