ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду проголосувати за "безвізові" закони і знайти вихід із політичної кризи

Ухвалення закону про спецконфіскацію забезпечить фінансування державного оборонного замовлення

Порошенко закликав Раду проголосувати за "безвізові" закони і знайти вихід із політичної кризи
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати на засіданні у вівторок, 15 березня, запропоновані ним зміни до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році".

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Голова держави наголосив, що зазначений законопроект усуне останню перешкоду на шляху до запровадження безвізового режиму для українців у країнах Євросоюзу.

Петро Порошенко акцентував на тому, що прийняття цього законопроекту в першу чергу необхідне Україні та її громадянам, адже значна частина його положень сприятиме посиленню боротьби з корупцією.

Президент також закликав народних депутатів проголосувати законопроект про спецконфіскацію. Він зазначив, що прийняття цього законопроекту є пріоритетним і дозволить розблокувати і повернути в Україну близько 1,5 млрд дол., а також забезпечить фінансування державного оборонного замовлення, якого потребує українська армія.

Голова держави також закликав народних депутатів проголосувати законопроект про внесення змін до процедури заочного правосуддя, який дозволить Україні розпочати судовий процес над Януковичем.

Петро Порошенко наголосив на важливості знаходження компромісу між фракціями Верховної Ради і прискорення процесу виходу з політичної кризи, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко в суботу, 12 березня, наклав вето на скандальний закон про електронні декларації, який майже на рік скасовував кримінальну відповідальність за неправдиве декларування і створив безліч можливостей приховувати майно.

У п'ятницю, 11 березня, Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої, зокрема, обговорювали і зміни до закону про електронне декларування.

Запуск електронного декларування - одна з умов, під які Євросоюз погодився надати Україні безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram