ГоловнаПолітика

ВККС відмовилася відстороняти скандального суддю Вовка

ГПУ знову планує оскаржити таке рішення

ВККС відмовилася відстороняти скандального суддю Вовка
Фото: Макс Левин

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) відмовилася відсторонити від посади суддю Печерського районного суду Києва Сергія Вовка.

Про це повідомляє офіційний сайт ВККС.

"Відносно Вовка Сергія Володимировича комісія ухвалила рішення про повернення клопотання генеральному прокурору України", - йдеться в повідомленні.

"Суддю Вовка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 375 Кримінального кодексу (винесення завідомо неправосудного рішення).

Прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко повідомив "Українські Новини", що після вивчення такого рішення ВККС, ГПУ або повторно звернеться з клопотанням до ВККС, або оскаржить рішення комісії.

"Ми вивчимо це відповідь і ухвалимо рішення", - сказав він.

Також ВККС відсторонила від посади двох суддів - голову Здолбунівського суду Рівненської області Олега Плевака і суддю Дзержинського суду Харкова Сергія Лазюка.

Плевак і Лазюк підозрюються у хабарництві та здирництві. Як наголошується в повідомленні, вони відсторонені від посад на час слідства.

Нагадаємо, Сергій Вовк відомий тим, що засудив Юрія Луценка до тюремного ув'язнення. Після втечі Віктора Януковича він став фігурантом кримінального провадження і був відсторонений від посади. Однак пізніше Вовк повернувся на роботу до Печерського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram