ГоловнаПолітика

Альтернативи діючому уряду немає, потрібно зосередитися на реформах, - Семерак

Будь-які дискусії навколо прізвища прем'єр-міністра нардеп вважає шантажем.

Альтернативи діючому уряду немає, потрібно зосередитися на реформах, - Семерак
Фото: www.dyvys.in

Українські політики сьогодні повинні вести дискусії про програму реформ, а не про прізвища прем'єр-міністра. Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Остап Семерак, коментуючи аналогічну заяву посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, який наголосив, що українській владі потрібно розглядати програму реалізації реформ, а не питання нового голови уряду.

При цьому Семерак підкреслив, що українським політикам потрібно витрачати основні зусилля на формування оптимального плану дій для впровадження життєво важливих реформ.

"Персоналії - це інструмент, важливий лише для реалізації плану, який український народ затвердив через демократичний інститут виборів. Висловивши тотальну підтримку прозахідним силам, українці одночасно підтримали і європейський вектор реформ. Сьогодні ми маємо перший в історії незалежної України дійсно проєвропейський уряд", - сказав він.

При цьому народний депутат зазначив, що план дій і реформ має бути спільною справою для уряду, парламенту і Президента.

"Зараз Україна перебуває у складній ситуації. Посол США доречно ще раз нагадав, що зараз не час амбіцій, особистих симпатій чи антипатій. Ми повинні спільно шукати напрямки для динамічного розвитку і зміцнення держави", - зазначив Остап Семерак.

"Зараз дискусії про формуванням нового уряду є шантажем і спробою урвати собі якісь переваги. Насправді безвідповідальні політики забули, що сьогодні Україна перебуває в тому становищі, коли шантаж і безстрокова невизначеність посилюють наші проблеми. Усім зрозуміло, що альтернативи нинішньому уряду ніхто не має. Усе це порожні розмови, які ні до чого доброго не приведуть. Треба їх припиняти і починати нарешті працювати", - наголосив Семерак.

На його переконання, протягом останніх двох років Україна і український уряд продемонстрували прогрес, що підтверджується підтримкою з боку наших західних партнерів. Зокрема, за словами Семерака, мова йде про нові програми МВФ і ЄБРР для України, а також двосторонні програми між Україною та Європейською комісією та країнами-членами ЄС. 2016-й стане роком зони вільної торгівлі і безвізового режиму з ЄС. Парламентарій при цьому додав, що фракція "Народний фронт" давно вже готова і відкрита до конструктивних дискусій про план розвитку держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram