ГоловнаПолітика

Путін буде протягувати в Кабмін України проросійські сили, - чеський експерт

РФ не полишила спроб повернути свій вплив на Україну

Путін буде протягувати в Кабмін України проросійські сили, - чеський експерт
Фото: radiosvoboda.org

У разі зміни складу Кабінету Міністрів України російський президент Володимир Путін спробує проштовхнути в нього проросійські сили.

Таку думку висловив чеський журналіст, експерт з питань безпеки Ондржей Кундрю в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Путін вже відірвав шматок землі від України і приєднав до Росії, здійснює спроби відділення подальших територій. Україна межує з Росією, тому вона ризикує набагато більше", - зазначив експерт.

"Думаю, що Путін буде і надалі намагатися отримати великий політичний вплив в Україні. Він вже зрозумів, що територіальну їжу дістати буде все важче, тому що це коштує багато грошей. До того ж Україна не хоче піддаватися", - зазначив Кундра.

"Тому він намагатиметься дестабілізувати українську політику. Схоже, що в Україні буде змінюватися уряд і, звичайно, буде тиск на те, щоб до нього проштовхнути якісь прокремлівські сили", - резюмував він.

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада не змогла відправити у відставку Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка. Але незважаючи на це продовжують ходити чутки про зміну складу уряду. Можливими кандидатами на пост глави Кабміну зараз вважаються міністр фінансів Наталія Яресько та спікер парламенту Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram