ГоловнаПолітика

Нардеп: у голландців у головах каша з приводу референдуму

Климпуш-Цинцадзе вважає, що "проти" України голосуватимуть євроскептики

Нардеп: у голландців у головах каша з приводу референдуму
Иванна Климпуш-Цинцадзе
Фото: Сергей Нужненко

Жителі Нідерландів переважно не знають суті Угоди про асоціацію Україна-ЄС і багато з них готові голосувати проти нього на референдумі виключно через скептичне ставлення до Євросоюзу в цілому.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник голови Комітету ВР у закордонних справах.

"Дискусія далеко не про Україну. Вона міфологізована в напрямку того, що відбувається з Європейським Союзом. Багато голландців впевнені у тому, що вони, голосуючи проти Угоди про асоціацію, голосують проти Європейського Союзу. У головах там, на жаль, каша", - сказала вона.

З нею погодився і посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

"Голландці не знають, про що Угода про асоціацію. Я думаю, що ніхто навіть із присутніх у залі не прочитав тисячу сторінок угоди, в тому числі і я. Голландці не розуміють, про що вона. І якщо ви запитаєте: а що треба змінити в Угоді про асоціацію, щоб вона вам сподобалося, ніхто вам не дасть відповіді. Тому що референдум - він про Європейський Союз, а не про Україну", - сказав він.

Кулеба зазначив, що одного разу Нідерланди вже зупинили важливий для ЄС процес створення європейської конституції через свій євроскептицизм. При цьому він запевнив, що навіть негативний підсумок референдуму не зможе зупинити процес євроінтеграції України.

"Яким би не був результат референдуму у Голландії, він не зупинить процес інтеграції України. Це крапка", - сказав він.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року у Нідерландах відбудеться консультативний референдум, на який буде винесено питання: ви «за» чи «проти» ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС? Уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку позитивного голосування на референдумі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram