ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про готовність обміняти Савченко

За майже два роки пропозиції про обмін Савченко не надходило

Порошенко заявив про готовність обміняти Савченко
Фото: пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко заявив про готовність обміняти утримувану в Росії українського офіцера і народного депутата України Надію Савченко, якщо надійде відповідна пропозиція, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо питання стоїть так, чи готовий я прийняти рішення про обмін на когось, я сьогодні вперше зазначу: так. Я, як президент України, готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти Надію, зробити все можливе, щоб її якнайшвидше повернути додому", - заявив Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі 9 березня після переговорів делегацій двох країн.

При цьому він зауважив, що "за ці майже два роки жодного разу з джерел, які заслуговують на довіру, жодної пропозиції про обмін Савченко не надходило".

Президент України також назвав фарсом, що проходить у РФ суд над Савченко, зауваживши, що вона була викрадена і не має ніякого відношення до того, в чому її звинувачують.

Нагадаємо, під час  візиту до Туреччини Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна доклала максимум зусиль для звільнення Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram