ГоловнаПолітика

В Євросоюзі закликали до негайного звільнення Савченко

Такий крок також повністю би відповідав "комплексу заходів з реалізації Мінських домовленостей"

В Євросоюзі закликали до негайного звільнення Савченко
Фото: Макс Требухов

Європейський Союз закликає до негайного звільнення  української льотчиці Надії Савченко.

Відповідну заяву представника з питань зовнішньої політики і політики безпеки було поширено в понеділок у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Повідомлення про сухе голодування Надії Савченко надзвичайно тривожне. Європейський Союз продовжує закликати до негайного звільнення Надії Савченко", - йдеться в заяві.

В ЄС відзначають, що такий крок також повністю би відповідав "комплексу заходів з реалізації Мінських домовленостей" і зобов'язанням про звільнення всіх заручників і незаконно затриманих осіб, пов'язаних з конфліктом на сході України.

"Європейський Союз наголошує, як це було в попередніх випадках, що Росія несе відповідальність за здоров'я, благополуччя і дотримання прав людини всіх осіб, які утримуються під вартою", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, відомі художники, політики і представники інтелігенції різних країн, підписали відкритий лист до європейських лідерів з проханням сприяти звільненню українки Надії Савченко. Станом на 7 березня звернення підписало більш як 2 тис. осіб. Серед них близько 270 відомих громадських діячів (письменники, професори, політики, філософи, художники, лауреати Нобелівської премії) з 20 країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram